#1007 Sy tavlor!

Med tygspill och gamla jeans kan man ha rätt kul. Gloria har sytt väggbonader, som kan sys ihop till ett täcke om man föredrar det.

1 vill slöjda detta
Loading...

 

Tavlor-1
Eftersom det fortfarande finns några fyrkanter kvar från förra gången jag klippte jeans ska dessa användas!

Varje fyrkant kan dekoreras på olika sätt med appliquéteknik och broderier, sen får vi se om det blir väggbonader eller ett större täcke. Vi får se hur lång tid det tar, det finns ingen brådska!

Tavlor-2
Detta block är gjort med appliceringar från rester av tyget som användes till en väska jag gjort tidigare. Av gamla rester och broderitråd gjordes resterande ”embellishments”.

Tavlor-0
I detta block har jag appliceringar med och utan vliesofix (löv är enklare att sy om de redan sitter fast och man ser hela bilden, till trädstammen hade jag bara tyget och många nålar som hjälpte mig att forma grenarna).

Katten är ett gammal bokmärke som gärna vill synas lite mer… Den är virkad (något jag inte kan) och det är kanske därför jag vill använda den. Svansen hänger lös så att effekten blir lite mer interaktiv?

Sen fixades de sista detaljerna; ugglorna och blommorna.

Tavlor-3
Gjorde också ett tredje block.
Det blir spännande att se vad det blir av dessa…

 

Text och bild: Gloria, Glorias quilt
(Texten är editerad av Tobias på 365slöjd, från två olika blogginlägg: Glorias Block 1 och Glorias Block 2)

3 Kommentarer

 1. Lise-Lotte
  21 september, 2013

  Tycker det är fint! Att använda detta tillvägagångssätt en gång under skoltiden är ok. Men viktigt att poängtera att i det stora hela, genomgående gäller räta mot räta i sömnad. Tyvärr tar allt för många klipp o klistringstekniken med sej från förskolan! Ända upp i nian! Detta måste ändras

 2. Susanna Prestor
  21 september, 2013

  Hej Gloria!
  Jag tyckte mig känna igen den virkade katten.
  Kattbokmärken har jag virkat till mina elever en gång för länge sen, som avslutningspresent. Roligt att den kom till användning 🙂

  Med vänlig hälsning Susanna

Vad tycker du?

Du måste vara inloggad för att kommentera.