#1009 Gör en höstkrans med färgad fårull!

Zara passade på att tillsammans med sina barn lysa upp höstmörkret med den färgglada ull som fanns kvar från förra årets färgning

4 vill slöjda detta
Loading...

Zara-hostkrans3

Med färgad fårull kan man göra en riktigt färgsprakande höstkrans. Vi tovade fast kardad, färgad ull på en ring utskuren ur en frigolitskiva. Sedan tovade vi fast okardade lockar. Här kunde vi ha nöjt oss och låtit den se lite vild ut. Men vi beslöt oss för att tämja den lite och tovade fast lockarna lite mer. Slutligen lite dekor i form av några blommor från en gammal ljusmanchett, ett virkat band och en gul rosett.

Zara-hostkrans-06
I brist på färdiga ringar går det bra att skära till egna av överbliven frigolit.

Zara-hostkrans1
Med en nålhållare för flera tovningsnålar går det både snabbt och säkert. Extra bra när man som i Zaras fall tovar med barn.

Zara-hostkrans2
Du har ju en färgglad ring redan när den kardade ullen är på plats, men för lite mer liv går det att tova fast lockar av okardad ull. Sen är det bara att dekorera på valfritt sätt. Eller låta den va som den är.

Text och bild: Zara Rooke, zararooke.wordpress.com
Bildtexter: Tobias Havaas, 365slöjd och Slöjd i Väst

2 Kommentarer

 1. Berit Claeson
  28 september, 2013

  Åh vad fin. En sådan ska jag göra, men var får man tag på lockarna?

  • Zara Rooke
   2 oktober, 2013

   Jag har en god vän som har försett mig med fårull som jag sedan tvättat, färgat och kardat (och nu har jag just skaffat egna får). Men om du inte har någon fårbonde i närheten så finns det många som säljer ull via nätet. Om du googlar på ”fårull” kommer t.ex. Den Gamla Skolan upp som säljer allt från otvättad till färgad ull (både kardad och okardad) och alla tillbehör man kan kan tänkas behöva för att jobba med ull. Nålhållaren med flera tovningsnålar köpte jag på Hemtex.
   Lycka till! // Zara

Vad tycker du?

Du måste vara inloggad för att kommentera.