#1013 Tova ett armband

Tovqa ett armband.

4 vill slöjda detta
Loading...

tovade-armband-019-web

Har du hört talas om KreaTov? Det är ett tovningssymposium som Gotlandsläns hemslöjdsförening anordnar. Nästa sommar 2014 är det dags för det femte i ordningen. Så här står det på KreaTovs blogg:

Till sommaren arrangerar vi för femte gången ett tovningssymposium,
nu med tema mode och accessoarer.
Här kommer du att möta kurser, workshops och föreläsningar men även utställningar och försäljning av det mesta som har med ull, tovning och mode att göra.
Chic and high fashion är ett tovningssymposium för dig som vill lära mera, inspireras och komma vidare i ditt filthantverk. Du får också möjlighet att njuta av gotländsk kultur och miljö.
KreaTov 2014 ger dig tillfälle att möta flera entusiastiska filthantverkare som i tovningssammanhang är väl kända personer och som kommer hit för att lära ut sina kunskaper.
Symposiet ger dig en utmärkt kompetensutveckling vare sig du jobbar i skolans värld, är egen företagare eller en hängiven entusiast inom tovningens område. Utöver detta får du också chans att möta likasinnade som brinner för filtning och ull.

Symposiet äger rum på Gotlands folkhögskola i Hemse. Det pågår från onsdagen 25 juni – söndagen 29 juni 2014.

Vi på 365slöjd tycker att detta låter 100% roligt. Från KreaTovs blogg har fått denna beskrivning på hur man tovar ett armband.

Lägg ut ull i strängar. Lite längre än vad armbandet ska vara.

tovade-armband-010web

Lägg en sträng i handen och blöt den med lite varmt vatten på mitten. Gnugga ihop ullen så den blir fast, men var noga med att lämna torr ofiltad ull i båda ändarna.

Tova ihop strängen till en ring. Ta en  ny sträng och filta på samma vis i handen.

tovade-armband-012web

Innan du tovar ihop den snor du den runt den första ringen.
Fortsätt så med resten av ringarna och tova ihop varje ring allteftersom genom att först vira den runt de tidigare tovade ringarna.

tovade-armband-016web_redigerad-1

Lycka till!

Text och bild: Kreatov

Vad tycker du?

Du måste vara inloggad för att kommentera.