365 saker du kan slöjda » #1035 Fusa en plastpåseskål!

#1035 Fusa en plastpåseskål!

5 vill slöjda detta
Loading...

plastskal-insida
Jag blev inspirerad av skålen i tips #973 tillverkad av gamla pappkort. Där finns också beskrivning på hur du syr ihop den.

Plastskal-medstrykjarn

Jag har klippt plastpåsar i remsor och ”vävt” ihop remsorna. Det vill säga lagt dem växelvis över och under varandra och sedan använt strykjärn för att smälta ihop dem. För att få det stadigt har jag lagt flera lager plastpåsar på baksidan och fortsatt stryka ihop tills det blivit lagom tjockt. På insidan har jag gjort mönster genom att klippa plastremsor och använda fruktnät. Till denna skål har jag fem lager plast. För en beskrivning hur du gör det kan du kika på tips #276.

Plastskal-stygn Plastskal-eightparts Plastskal-utsida

Ytan känns lite som läder och det finns många olika användningsområden som jag tänker fortsätta med att utforska.

Tips och bild: Lotta, hemmahoslotta.se

3 Kommentarer

 1. Karin Sundberg
  16 maj, 2014

  Jättetrevlig skål men snälla – sluta föreslå att man skall fusa plastpåsar. Ångorna kan vara riskabla. Förr gjordes just sådana här skålar av vykort. Lika fint och säkert för luftvägarna.

 2. lotta damstedt
  19 maj, 2014

  Du har rätt Karin, det är jätteviktigt att vädra ordentligt, eller varför inte stå på balkongen eller ute när vädret tillåter.

 3. edit
  11 juli, 2014

  Kära nån, plastpåsar avger vid förbränning: Koldioxid och Vatten! Inga farliga ångor. Till och med snällare än den klassiska pärlplattan. Detta var mitt absoluta favorittips. Och är man under 14 år ska man kanske be en vuxen om hjälp.
  BÄSTA tipset! Älskar materialet!

Vad tycker du?

Du måste vara inloggad för att kommentera.