#112 Gör eget fotbad och fotolja

Ta hand om om dina fötter, unna dem ett fotbad.

2 vill slöjda detta
Loading...

Utnyttja sommarens sista grönska till att göra ett skönt fotbad och en naturlig fotolja.

Fotbad:
Videbark, nässla, rölleka, en och renfana är växter som passar bra i fotbad. Klipp ner en eller några växter i en balja. Tillsätt lite grovsalt, häll på varmt vatten och låt dra i 10 minuter innan du ”hoppar” i.

Fotolja:
Klipp ner nässla, björk, älgört eller rölleka i en burk med rapsolja, helst ekologisk förstås. Sätt på lock och låt  stå i 2 veckor. Skaka burken ibland. Smörj in fötterna efter fotbadet.

2 Kommentarer

 1. Malin
  13 november, 2011

  Jättekul idé!
  Men om jag funderar på att göra fotolja i julklapp till någon, gör det något om oljan står längre än två veckor? Den kanske inte används direkt efter två veckor, och tar kanske inte heller slut direkt..

 2. Tobias
  16 november, 2011

  Hej Malin! Nej, det ska inte göra något om den står längre. Som du sa så tar oljan sällan slut direkt och det tar ett bra tag för rapsolja att bli dålig och detsamma gäller ingredienserna du lägger i den. Men något som inte står men som jag skulle göra är att sila oljan efter de två veckorna när den dragit färdigt. Då slipper man smeta in bitar av björklöv och annat på fötterna och dessutom riskerar den inte dra för länge, om den nu kan det.

Vad tycker du?

Du måste vara inloggad för att kommentera.