#125 Bind en krans av kärleksört

En färgsprakande utsmyckning för uteplatsen, ytterdörren eller på graven.

6 vill slöjda detta
Loading...

Kärleksörten lyser nu röd i rabatten eller i krukan om man väljer att odla den så. Det finns många olika sorter kärleksört och det är en lätt perenn att odla.
 När man ska klippa av blommor på hösten ska man ta så korta skaft som möjligt. Det är för att regnvattnet inte ska rinna ned i de ihåliga stjälkarna med risk för att plantan då ruttnar.

Till kransen behövs en stomme och den kan vara färdigköpt eller tillverkad av vad man har. Tjocklek och storlek bestäms av vad den färdiga kransen ska vara till och kanske främst efter hur många blommor man har tillgång till.

Linda kransen med klippta eller rivna tygtrasor. Ta bort alla blad på stjälken för de blir lätt lite kletiga när man binder. Lägg buketter på stommen, linda några varv med tyget osv.

Kransen är nu färdig att använda. På uteplatsen, på ytterdörren eller som en lysande gravsmyckning under några veckor i höstsolen.

Text och bild: Anna Karin Reimersson, hemslöjdskonsulent i Västmanland. Följ mer inspiration och om vad som är på gång i Västmanland, följ bloggen slöjdnytt

2 Kommentarer

 1. Roses
  8 februari, 2013

  Underbart! Jag älskar min kärleksört i trädgården. Nu kan jag förlänga nöjet i höst. Perfekt gåbort grej!

 2. Sara Holgersson
  21 mars, 2013

  Hej
  Det går jättebra att göra kransar också av kattfötter för dem som har tillgång till det. Kattfötter blommar i juni före midsommar normalt i norra västerbottens kustland.

Vad tycker du?

Du måste vara inloggad för att kommentera.