#210 Gör egna presentpåsar!

9 vill slöjda detta
Loading...

Så här i jultider säljs oändliga mängder av presentpapper, vackra askar och presentpåsar. (och färdiga presentpåsar är minsann inte billiga!) Jag tycker det är ganska roligt med fina förpackningar och sparar tex alltid roliga papperspåsar (innan jag ger bort dem till någon annan, vill säga)

På rättvisa butiken Goodness i Helsigborg fick jag den fina påsen på översta bilden, gjord av gamla tidningar. Det väckte ideen om att göra egna av tidningar, filmplanscher, använt presentpapper mm…

Gör påsen så här:
Så här ser mallen ut.

Skriv ut och förstora till önskad storlek. Överför till ditt papper. Klipp ut och klistra ihop. Se till att vecka kanterna ordentligt så att den får fin form.

Gör handtag av något band eller snöre du har hemma. Använd ett sidenband eller varför inte en påtad eller virkad snodd (hur du påtar ser du i inlägg #85 )

Klar att ges bort eller för handarbetet kanske?

Text och bild: Sofia Andersson, hemslöjdskonsulent i Skåne
Hitta aktuell info om sånt som är på gång på slöjdfronten i Skåne på Slöjd i Skåne

1 Kommentar

  1. Fia
    16 oktober, 2013

    Det är väldigt fint med hemgjorda påsar, det här var ett bra tips. Och en väldigt rolig kommentar fick ni. Nu tror jag att jag ska göra mig en alldeles egen presentpåse (och räcka en lång näsa åt det maskingjorda).

Vad tycker du?

Du måste vara inloggad för att kommentera.