#238 Virka inredningsdetaljer!

4 vill slöjda detta
Loading...

Jag gillar mina element, de håller mig varm. Jag gillar mina sladdar, de ger mig ljus och rostat bröd. Så istället för att förfasa sig över att elementen eller sladdarna är fula kan man hylla dem. Lyft fram vardagsprylarna med accessoarer!

För att göra oälskade saker lite mer älskvärda behöves främst pyssellust. Tekniker jag använt är virkning och garnbollar. Materialet är virkgarn av olika tjocklekar och pärlor.

Text och bild: Anna-Lisa Persson, Stockholm. Få mer inspiration på Fröken textils blogg

Anna-Lisa Persson går även under namnet Fröken Textil och är uppvuxen på landet i Hälsingland. Numera bosatt i Stockholm. Hon är utbildad sömmerska, hemslöjdskonsulent och textilvetare. Arbetar mestadels som dockkostymör (till Statistiska centralbyråns och Arbetsförmedlingens stora förtret, det yrket finns INTE) men medverkar i allsköns projekt mestadels av textilkaraktär.

8 Kommentarer

 1. silje
  10 januari, 2011

  Himla kul projekt… jag håller just nu på med att fnula ut några snygga sätt att dölja/smycka alla fula sladdar man har som en härva lite här o var… detta va ett bra tips.

 2. Kerstin Juhlin
  15 januari, 2011

  En av de mest onödiga ”tipsen” på denna sida! Med full respekt för hantverket, men dessa är bara dammsamlare!

 3. Sofia Andersson
  15 januari, 2011

  Det finns mycket som är onödigt. Men det kan vara kul ändå… 🙂

  • Kerstin Juhlin
   28 juli, 2014

   Ja, det finns mycket onödigt men detta känns verkligen inte kul! Har ni andra dammfria hem eller är det bara jag som ser framför mig smått grådaskiga och dammiga virkdetaljer som pyntar sladdar mm?

 4. Fia Lindblom
  18 januari, 2011

  äntligen nån som vågar hylla och pyssla om de fula grejerna som alltid finns i ett hem, ett tips som inte går ut på att trendfegt och skitnödigt gömma allt bakom stela vita ytor! ett grenuttag som ser ut som en bakelse; HURRA!

 5. Lisa
  4 mars, 2011

  Vilken underbar idé! Bästa på den här sidan hittills!

 6. Carina Norderäng
  11 februari, 2013

  Man blir ju alldeles glad i magen av dessa tips – då kan de väl inte vara onödiga!?

Vad tycker du?

Du måste vara inloggad för att kommentera.