#28 Ta vara på grönskan

Anna Karin skapar sommarkänsla med julkransen.

2 vill slöjda detta
Loading...

Nu är liljekonvaljbladen färska och vackert gröna. Det är roligt att kunna ta tillvara på dem. Använd bladen på detta sätt i kransar. Färska gräslöksblommor finns i trädgårdslandet. Julkransen får enkelt en annan färg med en klippt trasa. Blad och blommor binds fast med samma trasa.

En kniv med vass spets och ett underlag som tål att skäras på är vad som behövs för att göra snitt i liljekonvaljbladen. Vik så att den glansiga sidan kommer utåt. När man sedan binder in bladen kan man för att få mera fyllighet vika ihop en gång till och lägga två bredvid varandra som till vänster högst upp på bilden.

Text och bild: Anna Karin Reimerson, hemslöjdskonsulent i Västmanlandslän. Vill du läsa mer om vad som händer i Västmanland? Följ bloggen Slöjd Nytt

2 Kommentarer

 1. · Härlig inspiration
  15 juni, 2010

  […] motsats till tråd och garn kan du slöjda av vad naturen ger. En vacker krans av gräslökens blommor och liljekonvaljblad. Massor av annan härlig inspiration för veckans alla […]

 2. Ethel Wieslander
  22 december, 2014

  Hej!
  Så vacker! Måste prova till våren…
  Tänkte bara att man bör nämna att liljekonvaljer är rejält giftiga, så när man arbetar med dem bör man vara lite försiktigt. Inte använda samma skärbräda som i köket osv.
  Men vackert blir det ju!

Vad tycker du?

Du måste vara inloggad för att kommentera.