#301 Inspireras av traditionella stjärnmönster

7 vill slöjda detta
Loading...

Jag älskar traditionella mönster! Och riddarstjärnor, åttabladssstjärnor eller norska stjärnor är ju det finaste som finns. Och det finns tusen variationer… och det är inte bara till textil, utan här finns även stjärnor för karvsnitt.

Så säger Annika som samlar stjärnmönster i en pärm… Då finns det alltid en mönsterskatt att ta fram som inspiration när det är dags för skapande.

Dela gärna med dig av dina slöjdade/ handarbetade/ pysslade stjärnor på vår Facebooksida så vi får mera stjärnor att inspireras av!

Stjärninspiration: Annika Jeppsson, Malmö
Foto; Sofia Andersson, hemslöjdskonsulent i Skåne

Översta stickningsbilden är en spedetröja-på-gång av Inger Ohlsson

6 Kommentarer

 1. Kersti Palmberg
  4 november, 2013

  Jättefint och inspirerande
  ska titta noga snart!!!

  Kersti

 2. Ulla Brandt
  29 december, 2013

  Kanon!!!!!!!!!!!

 3. Mary
  30 december, 2013

  På en facebokgrupp som heter online stickcafé skriver någon att det inte är tillåtet att lägga upp detta mönster

  • Tobias
   7 februari, 2014

   Vilket av dem tänker du på? De flesta av såna här stjärnmönster är 100 år gamla eller mer och saknar tydlig upphovsperson. Jag är inte alls någon stickrättsexpert och kan ha uppfattat saken helt fel, men jag skulle gissa att den som skrev i gruppen syftar på något nyformgivet stjärnmönster. Men jag ska kolla upp det så vi inte gör oss ovän med nån genom att sno idéer. Tack för inlägget.

 4. Sofia
  10 februari, 2014

  Hej!
  Jag har inte fördjupat mig i om bilderna var kopierade ur någon bok eller handritade. Men närbilderna på stjärnorna är nu borttagna ur inlägget. Man får naturligtvis bara kopiera ur böcker som inspiration för eget bruk. För att inte riskera överträdelse mot detta är bilderna borttagna. Men inspireras av Annika och samla på er bilder för eget bruk!!! Mönsterna kan inte skyddas utan bara folks teckningar av dem.

Vad tycker du?

Du måste vara inloggad för att kommentera.