#351 Sy barnbyxor av en gammal tröja

  0 vill slöjda detta
  Loading...


  Jag har vårstädat i skåpet. Är dock inte så bra på att slänga, men återanvändning – det tycker jag om! Så jag har börjat sy byxor och läggnings till dottern, av mina gamla tröjor.

  Så här gör du:
  Välj en vuxen tröja, materialet är inte så viktigt, annat än att du ska vilja att ditt barn ska använda det, såklart! Klipp av ärmarna såhär:

  Mätt ditt barn från midjan (där du vill ha byxorna ska sitta) och till samma ställe på ryggen – dela detta mått med två. Eller så gör du som jag gjorde: ta ett par byxor som passar bra och mät på dem. Detta mått kallar jag X för att underlätta (Ja, jag är utbildad ingenjör….)
  Klipp X (+sömrum) cm ned längs innersömmen på båda ärmarna, som nu blir byxben.

  Sätt ihop dem och sy så du får ett par byxor.

  Vik ned kanten och sy i resårband.


  Klart – nu har du ett par byxor, och det har bara tagit 15 min. Resten av tröjan kan användas till att sy en väst eller något helt annat.
  TIPS: Är dina ärmar inte långa nog? Då ka du sy på en mudd i livet eller vid fötterna – plötsligt är byxorna mycket större.

  Text och bild: Jeanette Birkholm, som driver bloggen Babydjungeln där du hittar pyssel och läsning som rör små barn

  3 Kommentarer

  1. Pernilla
   3 maj, 2011

   Hej! Finfina byxor! Jag länkar till dem och till babydjungeln på min blogg om omsydda kläder. Hälsningar Pernilla

  2. -ina
   29 december, 2011

   http://www.prudentbaby.com/2011/03/diy-recycled-sweater-pants.html

   Bra idé men bilderna är lånade…

  3. Gör byxor av tröja | Gröna trådar
   11 september, 2015

   […] Du behöver en långärmad tröja, en sax och symaskin. Det är av ärmarna på tröjan du gör byxorna och då passar du på att använda befintliga muddar och fållar. Använd ett par byxor som är i den storlek du vill ha för att markera ut var du vill klippa till för rumpan. Klipp som jag har markerat på bilden. Gör samma sak med den andra ärmen. Vips har ärmarna förvandlats till byxben. Sy ihop grenen. För att fixa en linning, vik ned överkanten, sy en kanal och dra i resår eller sy på en mudd. Just den här tröjan hade en polokrage som lämpade sig utmärkt som mudd. Andra som sytt byxor av tröja hittar du här. […]

  Vad tycker du?

  Du måste vara inloggad för att kommentera.