#354 Tillverka en liten flaska till förvaring

  2 vill slöjda detta
  Loading...


  Du behöver:
  snyggtråd
  sax
  nål
  penna
  håltagare
  pet-flaska (storlek har ingen betydelse)
  ev en tång

  Gör så här:
  Klipp flaskan i 3 delar och släng mittendelen. Toppen av flaskan klipps precis där etiketten börjar. Botten klipps på den smalaste delen på flaskan.

  Då passar delarna bra ihop, och du kan markera var du vill ha hålen på flaskan. Det finns flera sätt att sy ihop dem så prova dig fram.

  När du markerat var hålen ska vara så är det bara att göra dem. Du kan antingen göra hål med en nål eller syl (då blir hålen något mindre) eller så kan du använda en håltagare för läder. Då blir det fina runda hål som går jättelätt genom flaskan.
  Sen är det bara att sy ihop delarna. Ta en lång tråd, om den ska räcka runt flaskan och till dekorationen.

  Jag gör två varv och knyter ihop ändarna för jag tycker är det snyggaste och det hållbaraste sättet att fästa trådarna på.

  Man kan antingen välja att klippa av båda trådarna nu, och ha den som den är, men jag gillar att göra den lite flashigare genom att göra en liten extra dekoration. Den tråden som är fäst vid nålen lirkar jag upp så den kommer på ovansidan på stygnen och så går jag runt halsen och korsar tråden till toppen på nästa sida.

  Prova göra olika varianter. Jag använder dem till att förvara pärlor eller knappar i.

  Text och bild: Silje Andersson

  5 Kommentarer

  1. Niklas
   13 maj, 2011

   Jag trodde man skulle panta flaskorna och återvinna dem…

  2. Sofia Andersson
   14 maj, 2011

   hej Niclas!
   Jo pantamera är bra! Men inte alla PETflaskor går att panta, vissa är importerade. De kan man ju med fördel göra något bra av… 🙂

  3. #370 Styla en kork « 365 saker du kan slöjda
   13 oktober, 2011

   […] du “gjort en flaska” och har en kork som inte matchar? (se inlägg #354 för hur du pimpar en PETflaska) Då kan du styla den på lite olika sätt: du kan måla korken eller sy på en söt knapp på […]

  4. Silje
   1 juli, 2012

   Niklas: tja man kan se detta som en sorts återvinning också. På detta sätt håller flaskorna längre och jag behöver inte köpa något nytt för att förvara minna knappar i. Resterna som blir över kan man dessutom lätt återvinna i plastinsamlingen.

  Vad tycker du?

  Du måste vara inloggad för att kommentera.