#436 Sy legopåsar

Hemma hos Fröken Textil kliver man ofta på legobitar. Inget gör så ont som att kliva på en legobit. Det har något med storleken och de vassa kanterna att göra. Ett bra sätt att föravara legot är att sy en påse av en stor cirkel. Sy många, en till varje byggsats är inte dumt

7 vill slöjda detta
Loading...

Hemma hos Fröken Textil kliver man ofta på legobitar. Inget gör så ont som att kliva på en legobit. Det har något med storleken och de vassa kanterna att göra. Ett bra sätt att föravara legot är att sy en påse av en stor cirkel. Sy många, en till varje byggsats är inte dumt.

Det är lätt som en plätt att sy. Bara att klippa ut cirklar och sedan sy ett ojämnt antal knapphål runt och dra igenom ett snöre. Hepp!

9 Kommentarer

 1. Tobias
  27 juli, 2011

  Tips: Det går asbra att göra samma påsar i skinn. Använd en håltång till hålen så behöver du inte sy ett enda stygn. Perfekt som penga- eller tobakspung på medeltidsveckan eller lajv tex.

 2. Ann-Sofie
  27 juli, 2011

  Det här var det bästa tipset jag sett på länge. Gissa om vi också kliver i LEGO? Att förvara i fyrkantiga lådor med fack tar rent för stor plats, men påsar måste vara den optimala lösningen.
  TACK!

 3. AnnKatrin
  4 augusti, 2011

  Ja det här superbra! Jag slog i öljetter för att dra snöret igenom blev också bra och riktigt stora rundlar säkert 1 meter så låg allt Lego kvar på säcken medan det byggdes på dem. De säckarna hängde med säkert i 10 år men nu har de stått på vinden i några år sedan barnen blivit stora 🙂

 4. Linda
  9 mars, 2013

  Vilka toppenpåsar. Ska ta med idén till legoinnehavare. För det gör verkligen apont att trampa på en legobit.

 5. Angelica
  19 april, 2013

  Toppenpåsar!:) här ska de sys för fulla muggar!:) så praktiskt att kunna hänga upp legopåsen än att dem ligger på golvet i en stor opraktisk legolåda som man snubblar över fler gånger per dag!:)
  /Angelica 🙂

 6. Ingrid Nordsröm
  2 oktober, 2013

  Jättebra idé, men varför ett ojämnt antal knapphål???

 7. Tobias
  9 oktober, 2013

  Det ojämna antalet knapphål är för att de två snörändarna ska komma ut jämte varandra på samma sida av påsen, in- eller utsidan. Vilket underlättar när du ska dra åt den. Med jämnt antal hål kommer du få ena änden av snöret i påsen och den andra på utsidan.

  • Åsa
   12 november, 2013

   Men!? Det blir ju precis tvärtom. Och när jag räknar hålen på bilden är det JÄMNT anta l hål. in-ut, in-ut …

Vad tycker du?

Du måste vara inloggad för att kommentera.