#502 Virka en balkongmatta

6 vill slöjda detta
Loading...

Jag hittade några rullar plastband billigt i butiken Kinna Garn härom dagen. De hade härliga färger och jag tänkte att det kan bli en bra balkongmatta. Min balkong är i ett bedrövligt ”före” skick. Att virka en matta är ett steg på vägen till att den ska bli ”efter”. Före och efter bilder ni vet!

Det här är den enklaste virkningen. 5-6 luftmaskor som binds ihop till en ring med den smygmaska. Stolpar runt ringen och en 4-5 extra luftmaskor fördelade jämt runt första varvet för att det ska bli platt. En smygmaska binder ihop den sista stolpen med den första. Två luftmaskor och sedan stolpar och fortsätt virka runt. Lägg till luftmaskor med jämna mellanrum.
Virka tills du tycker att mattan är stor nog, och har du ingen balkong så kanske du har ett dass där en plastmatta skulle passa!

Känner man sig inte bekväm med att inte ha ett riktigt mönster kan man ta ett grytlappsmönster eller göra stora mormorsrutor. Virknål nr 8 passar bra till plastband.

Text och bild: Hillevi Gunnarsson, Slöjd i Väst

2 Kommentarer

  1. lena
    16 mars, 2013

    Jätte fin! jag gjorde en likadan fast jag klippte isär alla mina gamla plastpåsar och virkade ihop 🙂 smart sätt att bli av med lite påsar och fortfarande inte kasta dem!

  2. Regina
    9 juni, 2014

    Har gjort stolsitsar av trasiga, urtvättade kläder som jag dragit till remsor o sen virkat med..

Vad tycker du?

Du måste vara inloggad för att kommentera.