#524 Virka en reflex

8 vill slöjda detta
Loading...

Det är sommartid i en dryg vecka till men mörkt är det. Då måste man se till att man syns i mörkret. Varför inte virka en stjärna i reflexgarn?

Du behöver: reflexgarn, vanligt garn, virknål och ett gammalt virkrecept.

Reflexgarn kan man köpa hos Vävkompaniet. Det här garnet var platt, men det finns tunnare som är runt, något att brodera med kanske?

Det platta reflexgarnet blev inte snyggt om man virkade ensamt med det, det blev mycket bättre tillsammans med ett vanligt ullgarn.

Mönstret kommer från den här boken. Det är en del av en stjärna, fast lite omgjord. Man kan i princip ta vilket virkmöster som helst och virka en reflex.

Gör en ring av 8 luftmaskor. Virka 22 fasta maskor runt ringen. Gör två luft maskor för att komma upp i höjd. Två luft, en stolpe, två luft en stolpe osv till det är 11 ”ekrar” på hjulet (de två första luftmaskorna är en ”eker”) en smygmaska får ihop ringen. Sista varvet: fast maska över ”ekern”, en fast maska till, hoppa över en maska, två luftmaskor (luftmaskorna blir den lilla vågen på ytterkanten), fast maska, sedan en fast maska över nästa stolpe, fast maska, hoppa över maskan, två luftmaskor osv hela varvet ut. En smygmaska som bilder ihop stjärnan på slutet och en luftmasklänk som blir snöret till reflexen. Klipp av och fäst tråden.

Text och bild: Hillevi Gunnarsson, Slöjd i Väst

7 Kommentarer

 1. Annika Hansson
  22 oktober, 2011

  Superbra!! Kanske fler använder reflex. 🙂

 2. Zandra
  22 oktober, 2011

  Klockren ide, gjorde en liknande i somras som fästes bak på ett cykelsadelöverdrag…

 3. Pia
  22 oktober, 2011

  Kan ju bli mumintroll eller bilar även av det här. Samtidigt så har ju barnen det vanliga utbudet och vi vuxna kan få ett mer uppdaterat reflex.
  Tack för idéen

 4. A-K
  22 oktober, 2011

  Å, smart! Ska genast prova. Hemskt snygga skor på bilden, förresten! 🙂

  • Hillevi
   24 oktober, 2011

   Tackar och bugar, ett par gamla Vagabond som still going strong./Hillevi

 5. FV
  23 oktober, 2011

  Coolt! Man kan göra ju en bullig snögubbe, ett giftigt monster eller en supersöt amigurumi också…

Vad tycker du?

Du måste vara inloggad för att kommentera.