#531 Inred med sådant som andra slänger

2 vill slöjda detta
Loading...

Hem- och villamässan är i full gång  i Göteborg. Där har Slöjd- och Byggnadsvård en monter fylld slöjd, hållbara material och lösningar för den som vill bygga och renovera med bra material. Montern är inredd med tre olika miljöer på temat KÖPT, GJORT och HITTAT. Miljön för HITTAT byggdes i onsdags av material som fanns i conteinrar inne på mässområdet. Det blev bland annat en fotölj av lastpallar, en ljuskrona av kasserad golvmatta och fågelmobil av plastförpackningar.

Dagens uppmaning på 365 saker du kan slöjda är: dyk ned i soporna! Kanske hittar du din nya sänggavel, ett flott paraplyställ eller en otippad julklapp.

Inredningen  HITTAT är byggd av Hedda Arild, Amands Ericsson, Hanna Alexandersson, Hanna Hjalmarsson, Mattias Ekland och Julia Stenberg. Vill du se den? Kom till Hem- och villamässan.

Text och bild: Hillevi Gunnarsson, Slöjd i Väst

4 Kommentarer

 1. Maria K
  30 oktober, 2011

  Jag tycker att återvinning är en jättebra idé. Däremot är jag emot att gräva och rota i containrar. Det är integritetskränkande att gräva i andras slängda saker.
  Själv har jag hittat saker på loppis som jag slängt. Jag fick en mycket obehaglig upplevelse då det var min döda sons saker. Nog borde man själv få välja vad man vill slänga eller skänka?

 2. Martha
  3 november, 2011

  Maria, jag förstår verkligen dina olustkänslor! Dock tror jag att det allra mesta som slängs, som man skulle kunna ta rätt på slängs för att man inte ids. Det är lättast att slänga. Sen är det ju skillnad på att kolla i en container eller grovsoprum och rota blandsoppåsar.. Jag måste erkänna att jag nog plockat ett och annat ur soprummet, för att användas istället för att slängas.

 3. annika
  1 maj, 2014

  Varje återvinningsstation skulle kunna ha utrymmen där den som lämnar saker som inte används kan välja att lämna hela och användbara saker. Här skulle det sedan vara fritt fram för var och en att botanisera och ta med sig hem. Den tidigare ägaren skulle då kunna välja att ge bort sina saker -och även kunna välja att avstå. En kopiöst mängd felfria och användbara saker slängs vilka skulle kunna glädja många med bristande resurser att köpa eller som av resursbevarande skäl vill återanvända. Bara den senaste veckan har jag vid mina besök på återvinningsstationen sett felfria barncyklar, soffor, sängar, badkar, toiletter, bideer, bokhyllor,köksmöbler o.s.v. Ett samhälle som kastar bort så mycket bra och användbara saker har långt till en resursbevarande livsstil! Annika

 4. nihal
  15 december, 2014

  Hej!

  Jag håller med er. istället slänga saker kan man skänka till någon annan som kan använde sakerna.

Vad tycker du?

Du måste vara inloggad för att kommentera.