#547 Förvandla en tröja!

8 vill slöjda detta
Loading...


En av mina älsklingströjor känns för kort och har inte använts på länge så nu har jag bestämt mig för att förvandla den till en värmande vinteroutfit. Jag vill ha en kjol att ha över jeansen och ett par benvärmare som passar till.

Om tröjan hade varit för stor hade jag först valkat ihop den i tvättmaskinen eftersom den är av ull, men min tröja är lagom så jag börjar sprätta ur ärmarna direkt. Sedan klipper jag bort halsen och zickzackar 2 ggr på varandra (så att det inte ska repa upp sig).

Nu provar jag och kjolen är precis lagom lång efter att jag vikt ner så pass mycket som behövs för att det ska bli en kanal där jag kan trä igenom resår. Jag syr alla sömmar på symaskinen med töjbar söm.

Nu är kjolen klar. Om man vill kan man sätta i ett delbart blixtlås i den ena sömmen för att det ska vara lättare att ta av och på utan att behöva ta av skorna först.

Ärmarna blir fina benvärmare. Jag tar på dem före kängorna. Ärmmudden har jag längst nere på vaden och överkanten syr jag ner och trär i resår om det behövs.

Nu kan vinterkylan gärna komma!
Trivs jag i min nya mundering så kanske jag stickar en egen variant nästa år med blixtlås och broderier!!

 

Text och bild: Susanne Harrysson, Slöjd i Väst

3 Kommentarer

 1. Lopplisa
  14 november, 2011

  Precis vad jag skulle behöva! Tänker främst på kjolen. Bra idé nu när kylan är på intågande. Vem vill ha bortdomnade framsida lår?
  /Pia

 2. Smart! | Husflit
  16 november, 2011

  […] genom att klippa av halsringningen och ärmarna. Idé Susanne Harrysson, Slöjd i Väst via bloggen 365 saker du kan slöjda (Och exakt mina nya skor är det också på bilden) Rate this: Share this:DiggE-postLike […]

Vad tycker du?

Du måste vara inloggad för att kommentera.