#548 Frihandsvirka ett kamerafodral

5 vill slöjda detta
Loading...

Virkning är en fantastisk teknik, man kan virka kontrollerat och göra komplicerade mönster eller så kan man köra på frihand och efter stundens ingivelse. Den här idén lånade jag av Mia Lindgren som kom strosande med sin lilla systemkamera hängd över axeln. Kameran var iklädd en stilig brun virkad kroppsstrumpa.
En sådan ska jag ha. Det har länge varit ett irritationsmoment att släpa omkring på en överdimensionerad kameraväska.
Virkning löser alla problem! Jag valde ett flamfärgat halvtjockt garn som passade till virknål nr 4.

Börja vid ”nosen”. Gör en ring av luftmaskor. Virka fasta maskor och lägg till en luftmaska då och då så att den blir platt. Virka vidare tills plattan är lika stor som objektivet. Många kameror är olika så det är svårt att göra en ”onesizefitsall”. Frivirka, passa in virkningen mot kameran med jämna mellanrum. Botten och locket virkade jag var för sig och sydde fast. En luftmaskbåge som virkas fast med smygmaskor blir knapphål. Mkt snyggt!

Text: Hillevi Gunnarsson, Slöjd i Väst
Bild: Mia Lindgren, Slöjd i Väst

6 Kommentarer

 1. Madde
  15 november, 2011

  Hur fint som helst!

 2. Anmaja
  15 november, 2011

  Underbar! Tack för tipset.

 3. Korpus
  15 november, 2011

  Vilket synnerligen trevligt ställe jag hamnade på nu då! Sådant här gillar jag. Det är betydligt roligare att göra saker man faktiskt har någon nytta av än prydnadskrafs som bara samlar damm och ingen vill ha.

 4. dagens tips « distant diying
  15 november, 2011

  […] med fina människor, bra samtal och vackert pyssel. Något jag tipsade om under kvällen är sidan 365 saker du kan slöjda. Detta är en sida jag ofta återkommer till och som har allt från klassiska slöjdtips till galna […]

 5. Amanda
  7 januari, 2012

  Oj vad fin. Tror jag ska försöka mig på en sådan! Min sambo tycker väldigt mycket om att fotografera, ska försöka laga en sådan åt honom. Väldigt fin blogg du har! Jätte fina grejer,tror jag sitter fast vid datorn resten av kvällen,hihi! 🙂

  • Pia Jägstrand
   9 januari, 2012

   Kul att du tycker om vår blogg. Lycka till med kamerafodralet : )

Vad tycker du?

Du måste vara inloggad för att kommentera.