#563 Brodera ett fodral till din iPhone!

5 vill slöjda detta
Loading...

För ett tag sen såg jag en sida på nätet som säljer fodral till Iphone 4. Det är ju i sig inget märkvärdigt, världen svämmar ju över av diverse telefonfodral, men den här har ett sorts nät på baksidan som är gjort för att broder på; precis som stramalj. Det medföljer t.o.m. nål, tråd och en beskrivning på hur man gör korsstygn. (Känner du dig osäker på korsstygn kan du kika här; 365slojd.se/477. Det är det första stygnet, resten av beskrivningen kan du hoppa över) Jag har ju sett en del exempel på när DIY-slöjdare tar sig an industrin och gör sina egna handgjorda versioner av kända märken och funderade på om det här är industrin som börjat ta sig an DIY-trenden. Eller också är det bara vår tids broderi-kit. Oavsett är det kul att borderandet lever vidare och finner nya former och jag var inte sen att haka på.

Mönster finns det gott om och på sidan man kan köpa fodralet på har de även en del mönsterförslag; connectdesign.co.kr. Eller om man som jag gillar de gamla nintendospelen så finns det massor av motiv som pga. sin låga upplösning i praktiken är färdiga mönster.

Mitt favoritspel bland alla är Mega man så jag ville ha honom och Metal man i närkamp. Ett par googlesökningar senare hittade jag de här. Jag hittade ingen bild på en Metal man som hoppar, men någon fin människa har gjort just en sån på pärlplatta, fotat och lagt ut på nätet. DIY online är rätt underbart ändå.. De här bilderna sparade jag sedan i telefonen så hade jag alltid mönstret med mig : )

 


Först gjorde jag konturerna på båda figurerna. Lite trixigt med svart mot svart men det handlar bara om att räkna noga hela tiden. ”Tre stygn upp, ett åt vänster. Två diagonalt upp åt vänster” etc. Sen kommer den lättsammare biten att fylla i fälten. Lite som en målarbok.

 


Sen var det bakgrunden kvar. För er som eventuellt undrar så är det mycket riktigt inte alls bakgrunden från Metal mans bana. Den var svart och brun och skulle nog smälta ihop för mycket med figurerna så istället tog jag bakgrunden från Iceman och ändrade färg från blått till grönt. Så syns båda figurerna bättre.


Färdigt! Sjukt nöjd och små broderier som det här är det perfekta på-bussen-pysslet att ha med sig så jag får nog börja på nåt nytt nu.
Tyvärr har jag inte sett det här fodralet till annat än Iphone 4 så om någon av er som läser känner till om det finns för andra modeller; lämna gärna en kommentar! Annars kan man alltid slöjda även fodralet själv och vara lite mer äkta DIY : )

Text och bild: Tobias Havaas, Slöjd i Väst 

 

10 Kommentarer

 1. Helena
  30 november, 2011

  Här finns instruktioner för hur man gör ett liknande fodral för vilken telefonmodell som helst: http://weelittlestitchescrossstitch.blogspot.com/2011/10/stitch-your-own-cell-phone-case.html

 2. daniel
  30 november, 2011

  Vill inte vara sån, men vi (www.iphonebutiken.se) har dem, så att folk kan beställa direkt från Sverige 🙂

  Svart, vit och rosa är slut men nya är på väg in.

 3. Pinglan
  30 november, 2011

  …och helt plötsligt kändes det som en mycket god idé att hänga med i teknikens värld och skaffa en modern telefon.

 4. Fia
  2 december, 2011

  Mycket imponerande! Jag håller mig till att virka tv-spelsfigurer till sambon 😉

 5. Laila@hotmail.com
  14 juni, 2012

  Tjusigt! Dom finns på http://www.zgarn.se, där har jag sett dom!

 6. Laila@hotmail.com
  14 juni, 2012

  sett dom på zgarn.se

 7. Petra
  18 juni, 2012

  Vad roligt, jag surfar runt för att få lite inspiration till mitt broderi till Iphone skalet jag köpte hos http://www.zgarn.se, jag hittar så mycket fint! Gillar din blogg

 8. lena
  4 mars, 2013

  Tack för alla tips om http://www.zgarn.se, vilka underbara färger på garn, här ska beställas garn!

Vad tycker du?

Du måste vara inloggad för att kommentera.