#641 Sampla en klänning

9 vill slöjda detta
Loading...

Du behöver:
3 T-tröjor

Gör så här:
Välj tre olika T-tröjor och välj en till överdel på klänningen.
Klipp av de andra två under ärmarna för att använda till kjoldelen. Sedan kan du välja att ha breda remsor, av varannan T-tröja eller klippa bitarna i fyrkanter och sätta i hop dem som bilden visar.
Sy ihop alla sömmarna med sicksack och enligt detta förslag med sömmarna utåt. (Du kan givetvis välja att ha sömmarna inåt om du hellre vill det.)
Tråckla kjollinningen så att den passar ihop med överdelen. Fördela vecken så att de förslagsvis hamnar i sidorna. Nåla fast och sy sedan ihop delarna med sicksack. Klipp ut former, t ex cirklar, av de överblivna ärmtygerna och applicera som dekorationer på överdelen med sicksacksöm.

Arbetsbeskrivningen och modellen är en del av En textil hyllning, se mer på En textil hyllning – Region Halland. På webben hittar du inspirationsbilder kring återbruk, tips på hur du utifrån materialet kan fördjupa dig i olika frågeställningar och hitta olika ingångar. Detta är ett samarbete mellan Anne Lang, konstutvecklare i Halland, Marita Jönsson, slöjdutvecklare i Halland och textilforskare Anneli Palmsköld. Modellerna har tagits fram av textilkonstnärerna Katarina Segerbrand, Maria Stigsdotter Drott, Lisa Burénius, Marie Ganslandt och Helén Markow.

Hanna Hallén har tecknat, fotograferat och sammanställt arbetet med finansiering från Region Halland.

1 Kommentar

 1. Astrid
  2 maj, 2013

  Hej vad fiffigt det du gjort, Jag har sytt 2 långklänningar kan vi kalla det ..,sköna strosa i dom både morgon och kväll också som nattlinne om man så vill,, har klippt en T-tröja lite kortare och sytt ihop med en skön i mjuk kvalite sommar kjol. simsalabim en härlig klänning..
  Ska sy efter ditt mönster en tunika , ska bli kul .
  Tack för tipset…
  hoppas du kommer med fler ideer
  hälsn Astrid..

Vad tycker du?

Du måste vara inloggad för att kommentera.