#679 Limma en skål

5 vill slöjda detta
Loading...

Klippta mattrasor brukar det vara lätt att få tag i, och ofta i roliga färger med fina mönster. Det är ju inte alla som har tillgång till en vävstol för att väva sig en matta av dessas men de kan ändå komma till användning.

Det behövs bara tapetklister eller trälim utblandat med lite vatten och en form att klistra trasorna runt.

Trasorna doppas i limblandningen sedan är det bara att göra sitt eget mönster. Och sedan vänta till dagen efter så limmet hinner torka ordentligt innan man får se sitt resultat, och eventuellt limma på en kant.

 

4 Kommentarer

 1. lopplisa
  24 mars, 2012

  Vilken fin skål! Inspirerande tips!! Har bara en liten fråga kring om eller hur arbetet släpper från formen, när tyget har torkat??

  /Pia

 2. Gunnvor
  24 mars, 2012

  Förutom hur man får formen att släppa undrar jag hur pass hållbart detta blir, klarar skålen några påfrestningar? Och vad är i så fall stabilare, trälim eller tapetklister?

 3. Tobias
  25 mars, 2012

  Bra frågor. Är burken slät så ska skålen släppa självmant men har den en yta som tar åt sig av limmet är det riskabelt så lägg gärna lite plastfolie emellan. Alternativt smörj in burken med vaselin eller liknande innan tygremsorna placeras.

  Jag föredrar trälim. Tapetklister har jag inte använt sen förskolan, men minns det som att det blir hårt och därmed lite skört. Trälim är segt och skålen blir då lite flexibel och spricker inte.

 4. camilla
  25 mars, 2012

  Detta måste jag testa med barnen, låter hur kul som helst! Tack för tipset! kram Camilla

Vad tycker du?

Du måste vara inloggad för att kommentera.