#681 Gör en ”kalenderväska”

2 vill slöjda detta
Loading...

Här är en av idéerna som blev ”över” när vi spånade fram projektet Slarvan, se mer på textilhemslojd.se.

På vårt loppis blev dom så glada när vi köpte gamla tryckta kalendrar, ”det är ingen annan som vill ha dom” sa dom och hämtade fram en bunt till.
Vi har sparat träribborna, vikt ihop hela kalendern, använt ripsband i klara färger till handtag och som dekoration på sidorna. Fickor fram av en gammal gardin, dekorerat med paljetter.
Här kan man såklart göra hur som helst men gör´t med glimten i ögat.

Idé och form: Katarina Widegren, Hemslöjdskonsulenterna i Jämtlands län.  Se mer av vår verksamhet på hemslojd.org/jamtland eller hemsloejd.blogspot.com

 

5 Kommentarer

 1. Christina
  26 mars, 2012

  Åh, en liknande köpte jag på hembygdsgårdens julmarknad för tre år sedan. Den hänger på sidan av vävstolen där jag har mina garner.

 2. Musicmama
  26 mars, 2012

  Vilken bra idag har några sådana liggande å har funderat på avad jag sak använda dom till. Har oxå en liknande tryckt påskvepa å julbonad som nu nog går samma väg – tack för tipset.

  • Pia Jägstrand
   26 mars, 2012

   Roligt att du fick inspiration av dagens tips :). Såna där tygkalendrar kan man nog använda till lite allt möjligt… Jag kom just att tänka på att vi under förra året haft ett tips där en tygkalender varit med på ett hörn. Med lite efterforskning visade det sej att det var nästan exakt ett år, närmare bestämt 28 mars 2011 som tipset #315 Sy broderitofflor publicerades på 365. Här är länken till tofflorna om du eller någon anna vill titta: http://www.365slojd.se/?p=7170
   Hälsar Pia

 3. EKTA
  26 mars, 2012

  Trevlig idé – barnens mormor har gjort kuddar från det året som barnen är födda på. Pryder sin plats.

 4. lopplisa
  27 mars, 2012

  Det här var ju en jättekul idé! Jag får väl hålla utkik efter en kalender nästa loppisrunda.

Vad tycker du?

Du måste vara inloggad för att kommentera.