#719 Bygg en vävfåtölj!

3 vill slöjda detta
Loading...

En idé om att ge den gamla vävstolen nytt liv som en vävfåtölj resulterade i en ganska bekväm och rätt speciell möbel. En enmanshammock om en så vill.


Den här gamla och lilla vävstolen har tjänat ut sitt syfte. Den var inget vidare att väva på tyvärr och stod bara och tog plats. Genom att plocka isär och ta bort allt utom själva ramen fick vi en lagom stor ställning att sitta i.

Sen hade min sambo en sorts flätad vilstol som också bara stod och tog plats i vardagsrummet. Två faktiskt. Staplade på varandra där den översta stundtals tjänade som klädhögshållare. (Och det gör den lika bra utan att den andra stolen står under)

Den var lite för stor så jag kapade av nederdelen på den och hängde upp den i rep. Det hade såklart gått bra att ta vilken stol som helst. Perfekt fortsättning för en köksstol med trasiga ben tex.

 


Vävstolar har ju i regel en regel i ovandelen som nu kom i vägen för huvet när jag skulle sitta. Så den fick jag flytta och skruvade fast i framkant i stället, så högt upp jag kunde, fast under stolen där inte är i vägen. -Att ta bort den helt gjorde stolen ranglig.


En udda och alldeles förträfflig vardagsrumshammock reda att användas. Jag sparade de där pinnarna som sticker fram där uppe och ska montera en läslampa där. Med en vävkorg på sidan för böcker eller slöjdprojekt är den komplett och ready to chill.

PS. Den finns just nu i en av montrarna på utställningen Lust och list, som handlar om att inreda hållbart och invigs nu på lördag i och med Vårmässan på Nääs 5-6 maj. Kika på Slöjd & Byggnadsvårds hemsida för mer info.

 

Text och bild: Tobias Havaas, Slöjd i Väst

4 Kommentarer

 1. Cattis
  3 maj, 2012

  Nämen! Det där var det fränaste jag sett på länge. Mina granntanter pratade just om vad de skulle göra med sina vävstolar som står och skräpar. Nu kan jag ge dem ett riktigt bra tips!

 2. "Ingeborg"
  3 maj, 2012

  GENIALT!!!
  i sann återvändaranda…
  =o)

 3. Tyg och otyg
  5 maj, 2012

  Coolt! Du är inte dum du. 🙂
  Och en sådan stol har jag också. Den är sannerligen bra att förvara klädhögar på…

 4. #722 Bygg ett bord av bråte! « 365 saker du kan slöjda
  21 januari, 2013

  […] (ursäkta, men jag är total novis när det kommer till vävning) kvar från vävstolsåterbruket i tips #719 tyckte jag det vore schysst att använda dem. Genom att hålla benet på plats ett i taget och […]

Vad tycker du?

Du måste vara inloggad för att kommentera.