#738 Fixa finaste burken

13 vill slöjda detta
Loading...
Lotten driver bloggen Örnnästet där kan man hitta mycket fint. Bland annat dessa fantastiska burkar med loppisdjur. Här kommer hennes beskrivning på hur man kan göra egna:
Så hur har jag gjort dessa då kanske någon undrar? Först och främst har jag tvättat det som skall målas med målarsoda. Sedan har jag limmat fast mina djur på locken med ett bra lim. Jag använde ett som häftar vid allt och är superstarkt. När limmet är torrt har jag spraymålat locken ute. Bra att tejpa någon sorts distans under locken så kanterna blir fina. Jag använde tomburkar och maskeringstejp.
Djuren har hon sprungit på, på loppis.
Foto och beskrivning: Lotten ÖrnHemsida: Örnnästet

4 Kommentarer

 1. Lilli - Nybliven tvåbarnsmama!
  23 maj, 2012

  Sett detta förr och jag älskar ideen! Dessa var mycket dock 🙂 Vad är¨målarsoda?

 2. Fröken Textil
  23 maj, 2012

  Från Beckers hemsida ang målarsoda:Beskrivning:
  Effektivt rengöringsmedel baserad på ren, vattenfri natriumkarbonat som är utmärkt för tvättning före vävsättning och tapetsering. Passar också bra till rengöring och blekning av tryckimpregnerade trädgårdsmöbler och trall.

  OBS! Målarsoda ska ej användas för enbart rengöring av målade ytor. Målarsoda är starkt alkaliskt och bryter ned ytskikt på den gamla färgen. Ytan blir därmed matt och uppruggad, vilket ger bra fäste när du sedan ska måla eller tapetsera.

 3. sanja
  4 augusti, 2013

  Hur fina som helst!
  skall genast leta upp grejer och prova själv!
  Blir nog dock ingen sprayfärg utan färg och pensel 🙂

  Tack för fint tips!

Vad tycker du?

Du måste vara inloggad för att kommentera.