#751 Gå på vernissage – Hemslöjden på Liljevalchs!

0 vill slöjda detta
Loading...

Det är väl ingen som har missat att Hemslöjden fyller 100 år i år (2012). Idag börjar firandet på allvar då Liljevalchs konsthall slår upp portarna för sommarens stora slöjdutställning. Idag är det vernissage och gratis inträde.
Det centrala verket heter Ser du löven för alla träd? 2000 löv har slöjdats. Det är allt från demensboenden med personal till korgslöjdare som bidragit till skogen som visar på den vildvuxna kreativitet som finns i vårt land.


Löv, Alexandra Dahlquist. 2000 löv på 80 träd bildar en ovanligt artrik skog i Liljevalchs salar

Mitt förslag är (om man befinner sig i hufudstaden) att knata bort till Waldemarsudde så att du är där vid 12 tiden. Då är det vernissage för Lilli och Prinsen. Textila verk  från förra sekelskiftet och framåt visas. Utställningen är arrangerad i samarbete med Föreningen Svensk Hemslöjd. Var där i ett par timmar och vandra sedan bort till Liljevalchs konsthall, ta en köpp på vägen.
14.00 invigningstalar kulturministern.
När du är klar med Liljevalchs men ändå känner att du har plats för ännu lite mer slöjd så finns en stor vävutställning på Nordiska Museet, Väv på Nordiska.
En fullspäckad slöjddag!

Text: Hillevi Gunnarsson, Slöjd i Väst
Bild: Hemslöjden på Liljevalchs

 

 

2 Kommentarer

  1. Tobias
    6 juni, 2012

    För er sanna görare som inte nöjer er att bara titta på slöjd ska nämnas att Liljevalchs också har en verkstad du gärna får slå dig ner i. Även nordiska låter besökare prova olika vävstolar. Det är inte bara idag utan hela sommaren, så Hemslöjdsön (aka Djurgården) är verkligen the place to bee i sommar!

  2. Hemslöjden firas på Liljevalchs | Tygbloggen
    7 juni, 2012

    […] du vill ha en fullspäckad slöjddag tycker jag att du ska kika in på bloggen 365 saker du ska slöjda! Liljevalch konsthall är inte ensam om hemslöjd just […]

Vad tycker du?

Du måste vara inloggad för att kommentera.