#772 Spring 1km 100gånger för att fira Hemslöjden!

2 vill slöjda detta
Loading...

Inlägget är från undertecknads egen blogg.

Jag gillar ju som bekant att springa. Och springer gärna långt. Längre än 50km har jag dock aldrig tagit mig vilket gör att jag inte känner mig som en riktig ultralöpare (sådana som springer längre än marathon). Natten till lördag ska jag förhoppningsvis råda bot på det. Då springer jag Lapland Ultra 100km runt en sjö i södra lappland, nattetid.

Nu är det inte bara ett ultra lopp utan SM för 100km går samtidigt, så jag passar på att vara med där också. För att få springa SM måste man springa för en klubb ansluten till Svenska friidrotts förbundet. Jag som alltid brukar springa för Hemslöjden tyckte ju det va lite trist, men man måste faktiskt följa vissa regler. Däremot provade jag att ringa och fråga arrangören om jag fick skriva in att jag sprang för Hemslöjden också, och det tyckte dom jag skulle prova. Så nu ställer jag som första person (mig veterligen) upp i en SM-gren tävlandes för Hemslöjden.

Eftersom Hemslöjden firar 100år i år kommer jag springa en kilometer för varje år av hemslöjd. Kanske (troligen) kommer jag plåga mina med(mot)tävlare med hemslöjdshistoria hela vägen.

Då man springer väldigt långt är det bra med skärmmössa. Mot sol, regn, myggor (finns det en del av i södra Lappland) eller annat. Självklart tog jag och pimpade min.

Först ritade jag upp mönstret med blyerts.

Sen broderade jag

Så, klar

Då jag springer med ryggsäck kommer tyvärr inte ryggen på mitt linne att synas.

Lite klädsamma tofsar satte jag dock fast på ryggsäcken.

Det är enkelt att göra tofsar. Linda och sedan klippa

Nu är det bara själva löpningen kvar, kl 22.00 går starten.

Text och Bild: Anna-Lisa Persson, Slöjd i Väst och Fröken textil

5 Kommentarer

 1. lopplisa
  30 juni, 2012

  Här har du en hängiven hejaklackare!! Vad kul!!! Klart snyggaste outfitten!!!!:)

 2. Anna Luntan
  30 juni, 2012

  Fantastiskt snyggt! Hejar från Falun!

 3. Ulrika Olsson
  30 juni, 2012

  Coolt! Snyggt! Kul! Ha en härlig springtur! 🙂

 4. Silje
  1 juli, 2012

  Hur gör man när man broderar på skärmen på kepsen? Det är väll för hårt att sticka rakt igenom?

 5. Fröken Textil
  2 juli, 2012

  Jag vill inte sticka rakt igenom dels då det är för hårt men också för att det blir fult. Antingen kan man använda sig av en böjd nål (de som finns i handeln brukar vara för grova, man får böja själv) eller så broderar man med en ganska tunn nål som flexar lite. Det gjorde jag här, visserligen lite meckigt och en del stick i fingret men det går.

Vad tycker du?

Du måste vara inloggad för att kommentera.