#827 Gör en väggmålning!

1 vill slöjda detta
Loading...

Maritza Persson är en konstnär och illustratör som bor i Göteborg som har en faiblesse för pastellfärger och cairn terriers.
Idag och hela helgen är det HemochVilla mässa i Göteborg. Då passar det bra att visa en av Maritzas fina väggmålningar. Du hittar mer av Maritzas konst på hennes hemsida och hennes facebooksida.

 

Del 1 – Skisser
Önskemål: fåglar, träd, rosalilia, lilarosa på en av väggarna i barnrummet mellan sängen och garderoben.

Del 2 – Placering och mått
Här börjat jobbet egentligen före skisserna, med att mäta upp den aktuella väggen, sängen och hur långt ut garderoben går. Om skissen är skalenlig ser du enklare hur det kommer att bli och hur det påverkar rummet.
Innan jag började måla på väggen lät jag målartejp markera möbler och andra hållpunkter så att det blev möjligt att relatera från pappskissen och sedan på frihand måla upp på väggen.
Idéen om en outline i en mörkare färg var inget varken jag eller uppdragsgivaren tänkt från början utan något som vuxit fram från skisserna. Ju fler skisser desto bättre. Det är där du får idéer.

Del 3 – Löv och Fåglar
Både jag och uppdragsgivaren är överrens om att det blir finast att hålla sig till två färger. Alltså blir fåglar och löv rosalila och lilarosa. (J.Ä.T.T.E.F.I.N.T enligt barnet som älskar rosa och lila och döper färgerna til rosrosa och roslila.)
Båda fåglar kikar åt sängen som är åt samma håll som rummets enda fönster.
Löven är medaljonger som skiftar något i storlek och form. De går bra att måla förhand och blir finast om de inte är enligt statisk modell.
Måla så många gånger det behövs och ha många olika storlekar på penslar till hands så att färgytorna blir mättade.

Resultatet:

Text och bild: Maritza Persson, https://www.facebook.com/ide.ochillustration , http://maritzapersson.com/

 

 

 

 

Vad tycker du?

Du måste vara inloggad för att kommentera.