Slöjda en korg av bröd

När det gäller mat och servering går det att slöjda mycket. Men vad kan vara bättre än att slöjda serveringstillbehör av maten? Hillevi Skoglund och Eva Melldahl bistår med beskrivning!

Vänta ...

Den här bilden har Eva Melldahl tagit. Eva arbetar med internationella och interkulturella frågor på Nämden för hemslöjdsfrågor. I somras var hon bjuden på fest i Vitryssland och där hade dukat upp bord som dignande av godsaker. Där stod denna korg, en korg av bröd!

Slöjda en korg av bröd:
Detta är något som hör skördetid och skördefest till. Hur fint är det inte att duka med ätbara korgar?
Ta en brödbit som utgör botten på korgen, en ganska tjock bit. Tryck ned ståndare som är bröd av grissinityp. Fläta korgen med lökblast eller varför inte krasse?
Blir det inte bra? Ät upp den med smör och honung.

Text: Hillevi Skoglund, hemslöjdskonsulent Västarvet 2012.
Bild: Eva Melldahl, Nämnden för hemslöjdsfrågor.