#844 Plantera i en gammal bok

5 vill slöjda detta
Loading...

Idag börjar Bok och Biblioteksmässan i Göteborg. En av Europas största bokmässor. Naturligvis uppmärksammar vi på 365 detta med ”boktips”. Är ni i Göteborg, ska ni på mässan så kom till monter B03:72. Där finns hemslöjden och vi bjuder på intressanta kortföredrag i montern varje hel timma.Kom kom!

Den här idén fann jag på internet. Jag har inte riktig bestämt mig om det är fint eller chabby-chique på speed. Det är i alla fall en man som heter Russel Brown som har gjort planteringen. På den här sidan finns en steg-för-steg beskrivning med bilder men det hela är väldigt enkelt.

Ta en bok som inte är värdefull, som det finns flera ex av, som gärna är lite skadad, som är rätt snygg och som ingen kommer att sakna.

Öppna boken och skär med hjälp att riktigt vass kniv, mattkniv ut en fyrkant som blir hålrummet där man planterar. Limma ihop sidorna där du har skurit och lägg en tyngd på och låt torka. Klä sedan hålrummet med plast som du limmar fast. Se till så att det inte sticker ut en massa ful plast. Plantera små växter i jord som inte är så vattenkrävande, suckulenter eller kaktusar. Täck med mossa. Sedan är det klart!

text: Hillevi Gunnarsson, Slöjd i Väst

Project: Russel Brown Foto: Bethany Nauert

1 Kommentar

  1. Solveig
    11 april, 2013

    Roligt, men jag tycker lite synd om den gamla boken. Ingen bibliotekarie som protesterar?

Vad tycker du?

Du måste vara inloggad för att kommentera.