#882 Tillverka egna markörer

1 vill slöjda detta
Loading...


Markörer behöver man ha när man stickar och de här passar för stickor 8 och 10. Du måste inte sticka med en sticka av varje storlek, men det gjorde jag och markörerna passar båda storlekarna.


Ta tråd, här galvaniserad 2 mm


En tång


Klipp ca 6 – 7 cm´s bitar. Böj litet i taget genom att flytta tången några millimeter i taget för att få väldigt fina o runda markörer. Du kan putsa ändarna med en metallfil innan du böjer så får du ringen att sluta tätare.


Voila! Våga göra andra former!

Text och bild: StickFia

9 Kommentarer

 1. Nina
  9 november, 2012

  Varför just 8or och 10or? Jag använder markörer när jag behöver dem för mönstret, inte beroende på stickstorlek? Eller är jag dum som inte fattar? 🙂

 2. Nina
  9 november, 2012

  Varför just 8or och 10or? Jag använder markörer när jag behöver dem för mönstret, inte beroende på stickstorlek? Eller är jag dum som inte fattar? 🙂

 3. Sofia Andersson
  9 november, 2012

  Ja, jag blir nyfiken och undrar samma sak… använder alltid markörer, när det behövs och stickar väldigt sällan med så stora stickor…
  ?

 4. Ulrika
  9 november, 2012

  När ska man använda markörerna och hur?

 5. M
  9 november, 2012

  Jag är också nyfiken på det yttrandet angående stickstorlek. Jag använder markörer när man måste hålla reda på en position som kan vara svår att ”räkna sig till” efter X antal minskningar och ökningar, eller i cirkulära stickningar. Framför allt när man stickar spets kan det vara jätteviktigt. The extra holes are not extra lace, they are mistakes 🙂 Och eftersom jag har problem med att ”öppningarna” i såna där ringar river i garnet brukar jag köpa vinmarkörer och andra små slutna ringar istället. Avlånga örhängesöglor fungerar också okej, då det inte fastnar på samma sätt när ”öppningen” inte har chans att hamna mot de maskor du just håller på att sticka i. så kan man sätta fast lite pärlor för att se dem bättre och göra dem lite mer underhållande. (typ såna här örhängen http://www.pearlized.se/public/img/user/thumbnail/FI-596.jpg)

 6. Tobias
  9 november, 2012

  Hej! Precis som ni frågat om är det inte storleken som avgör om det behövs markörer, det var nog bara otydligt formulerat. Som jag förstod så är det så att de här ståltrådsmarkörerna passar bra till större stickor. I alla fall är det 8 och 10 som StickFia använt.

  Mindre stickor gissar jag kan behöva tunnare tråd eller hellre nåt annat material då tunn tråd är svår att sluta tätt eller slipa slät och därför fastnar lätt.

  Jag har justerat texten lite nu. Eftersom jag inte stickar själv vågade jag inte göra några ändringar nr jag la in det.
  Tack för responsen!

 7. Emelie
  9 november, 2012

  Det står ”och de här passar för stickor 8 och 10”, inte att stickmarkörer endast är till för den stickstorleken (: Jag brukar ta större säkerhetsnålar och trä på, men detta var ett mycket roligare och mer kreativt tips!

 8. Nina
  9 november, 2012

  @emelie, som Tobias skrev har han ändrat texten sen vi kommenterade.

  🙂

 9. Tobias
  9 november, 2012

  Emilie: Tidigare stod det att man måste ha markörer när man stickar med st 8 och 10. Men jag ändrade just i texten eftersom den skapade så mycket förvirring. -Vilket tydligen i sin tur skapar förvirring 🙂

Vad tycker du?

Du måste vara inloggad för att kommentera.