#914 Brodera julkort

2 vill slöjda detta
Loading...

Nu är det dags att skicka julkort om en inte redan gjort det. Idag är sista dagen att använda posten julfrimärken, men med vanligt 6-kronors räcker det att du postar den 20:e för att det ska va framme till jul. (Förutsatt att mottagaren inte åker bort förstås).

Gör en personlig julhälsning och brodera ett kort. Här ovan till vänster är ett upplagt av Kajsa på Korsstygnsarkivet och det högra är signerat Helena på Brodera.nu.


Här är en friare variant av julbroderi av Gunilla, lånat från Broderiakademin. Föredrar du färdiga mönster så finns några att använda på bland annat Korstygnsarkivet.

För att komma igång med broderandet kan du kika på inlägg #123 för att se hur man syr hallandssöm som på Helenas julkort. Eller varför inte tvistsöm?

 


Föredrar du kniven framför nålen kan ett julkort i trä vara grejen? Fast ”God Jul” kan passa bättre än ”365 saker du kan slöjda” så här års. Oavsett är tekniken den samma och visas i tips #397.

Text: Tobias Havaas, Slöjd i Väst
Bild: Kort i korsstygn; Kajsa, KorsstygnsarkivetKort i hallandssöm; Helena Ericsson, Brodera.nu. Kort i fritt broderi; Broderi Gunilla Hildén, Foto Daniel Schill, Boderiakademin. Karvsnitt, Tobias Havaas, Slöjd i Väst.

Vad tycker du?

Du måste vara inloggad för att kommentera.