#941 Gör ett mjölkhus!

12 vill slöjda detta
Loading...

Det här behöver du:
Tomma mjölk-, juice- eller filförpackningar
Tapetrester
Dubbelhäftande tejp
Häftapparat
Vitt ritpapper
Penna
Sax

Steg 1: Öppna toppen på förpackningen och ta bort plastkorken om det finns en sån på förpackningen. Se till att kartongen är ordentligt ursköljd.

Steg 2: Limma eller klistra fast tapeten på föpackningen med lim eller dubbelhäftande tejp. Klipp bort allt överflödigt papper.

Steg 3: vik över kanten som den tidigare är vikt och häfta eller limma ihop kartongen, så att den blir som ursprungs förpackningen .

Steg 4: rita fönster, dörrar och tak på ett vitt papper med svart penna och färglägg om du vill. Klipp ut och klistra fast på kartongen med lim eller dubbelhäftande tejp.

Tipset kommer från sajten ingen blåser mig. Ingen blåser mig är ett projekt startat av Sveriges Konsumenter för att satsa extra mycket på unga. Vi vill att alla unga ska bli mer medvetna om vad de köper och vilka rättigheter de har som konsumenter. Vi vill uppmuntra och inspirera och visa att vi alla kan påverka genom vår konsumentmakt.

På webbplatsen Ingen blåser mig! kan du hitta svar på dina frågor om dina rättigheter som konsument, hitta smarta tips & trix för vardagen, få konkreta tips på vad du kan göra för att använda din konsumentmakt och diskutera och få tips av andra i diskussionsforumet. Vi vill mobilisera och stötta ungdomar till att bli aktiva och medvetna konsumenter.

5 Kommentarer

 1. KajsaL
  26 januari, 2013

  Kul idé som jag ska pröva med mina småkusiner nästa vecka, vet inte om det blir lika snyggt bara….

 2. Eliadrik
  5 februari, 2015

  Jätte fin ide. Jag och min kompis måste göra detta! Tack så mycket ^^ :*

 3. Tommy
  5 februari, 2015

  Tack så mycket, min lärare blev jätte glad då jag visade detta 😛

 4. 貞子
  5 februari, 2015

  我喜歡這個想法是那麼好

Vad tycker du?

Du måste vara inloggad för att kommentera.