#970 Inspireras av en kapsylväska!

Annmarie har gjort de här smått fantastiska lådorna av kapsyler och ståltråd. Tyvärr inte ihop med någon utförlig bildbeskrivning men se det som inspiration och testa dig fram!

19 vill slöjda detta
Loading...

Amarie-kapsyler-02

För många år sedan gjorde jag en väska av kapsyler  Jag stannade på Ikea för att tömma deras ”kapsylkorgar” vid kassan i restaurangen, men du har kanske en stor samling kapsyler hemma?

Amarie-kapsyler-01

Det är inte så svårt att göra. Du slår 4 hål (på klockan 12, klockan 3, klockan 6 och klockan 9) i varje kapsyl, lättast är från insidan. Sedan klipper man ståltråd till varje kapsylrad. Ta 20 cm extra. Botten och vägg är inte ihopmonterade men ”flätade” i ett stycke.

Amarie-kapsyler-03

 

Först flätar man botten, sedan böjer du ståltråden upprätt och flätar väggarna. Förlåt jag borde ha  tagit kort….. När man har bockat och lödat stålramen virar man änderna av ståltråden kring ramen och monterar locket med korgen. Inspirationen kommer förresten från Afrika där det görs mycket av återvunnit material.

Amarie-kapsyler-04

Om du nu inte har så många kapsyler men ändå vill göra något med kapsyler skulle man också bara kunna göra ett lock till en låda. Den här lådan blev mycket stort men man kan tänka sig en mindre låda i trä till exempel.

Text och bild: Annemarie, A´maries blogg

2 Kommentarer

 1. Viktoria Olausson
  9 november, 2013

  Hur gör du lättast hål i dina kapsyler?

  • maria antreski
   22 december, 2013

   Jag har köpt en Tamatång med 3mm stans. beställde den genom en järnaffär. ca 1000kr. Finns en tång på Harald Nyborg med 5mm stans för ca 500.
   dyrt redskap med superbra.

Vad tycker du?

Du måste vara inloggad för att kommentera.