#1015 Gör en chokladpralinkalender!

Sugen på en lite lyxigare chokladkalender än de vanliga tråkiga? Borgmästaren har kommit på att en Aladdinask blir en utmärkt julkalender efter lite modifikationer. Fiffigt - och gott!

9 vill slöjda detta
Loading...

Borgm-chokladkalender-1

I år har jag slagit på stort och gjort en egen chokladkalender. En pralin om dagen till julafton. I början av december är det mest romrussin och likörpraliner med ju närmare jul det kommer desto mer nougat blir det. Julafton är tillägnad den vita chokladen i mitten.

Borgm-chokladkalender-2

Eftersom det är 25 bitar i Aladdin kan man välja att antingen belöna sig direkt efter att man knåpat ihop kalendern med den 25:e biten, eller så kan man ha den tillgodo till juldagen. Jag valde det senare. Fast egentligen var det onödigt hälsosamt eftersom jag ändå har hela det undre lagret kvar till juldagen

Borgm-chokladkalender-3
Barnen är grymt avundsjuka  där de sitter med sina futtiga 10-kronors chokladkalendrar och får en liten minimal chokladbit varje dag när jag sitter med min lyxkalender. Fast om sanningen ska fram är de är nog mest avundsjuka/oförstående gällande min karaktär för jag har hittills inte avnjutit en enda pralin. Jag har faktiskt inte tänkt tugga mig igenom en hel Aladdinask på egen hand. Det var mest roligt att se om det fungerade att göra en kalender och det gjorde det.
Text och bild: Borgmästaren, Mitt hem är min borg

 

3 Kommentarer

 1. Eiwor E Friedel
  24 november, 2013

  En härlig idee`och tanke. 🙂

 2. AnnKatrin
  28 november, 2013

  Nu har jag gjort en Alladinkalender jag också, kul, ska förära min Alladinälskande man den 🙂

 3. K
  28 november, 2013

  Tack för tipset =) Jag gjorde två kalendrar av en ask så jag och min sambo fick en var. Kolla gärna in resultatet:
  http://krithinker.wordpress.com/

  God (väntan på) Jul
  /K

Vad tycker du?

Du måste vara inloggad för att kommentera.